Винна кислота – сповільнювачі тужавіння

L(+)-ВИННА КИСЛОТА

L(+)-винна кислота – це безбарвна тверда речовина без запаху, кристалізується у вигляді моноклінічних призм. Температура плавлення ~170°С. Розчинність L(+)-винної кислоти у воді сильно зростає з підвищенням температури.

Молекулярна формула: C4H6O6
Молекулярна маса:  150,087
Структурна формула:  HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H
Номер CAS: 87-69-4

Параметр Значення для L(+)-винної кислоти
Зовнішній вигляд Безбарвна або напівпрозора кристалічна речовина
Основна речовина, % 99,9
Втрата при висушуванні, % ≤ 0,5
Питоме обертання площини поляризації, град. ~ +12,0°
Густина, г/см3 1,76
Вміст миш’яку, мг/кг < 2,0
Вміст свинцю, мг/кг < 2,0

Застосування L(+)-винної кислоти:

  • Для сухих будівельних сумішей,
  • Для виробництва гіпсових виробів та гіпсових сумішей,
  • У харчовій промисловості,
  • В аналітичній хімії для виявлення альдегідів, цукрів,
  • Солі винної кислоти (тартрати) використовуються в медицині,
  • При фарбуванні тканин та ін.

 

Страница на русском
"(L+)-Винная кислота"
to "(L+)-Tartaric acid"
page in English

<< Назад

сайт создан компанией сайт разработан компанией Эффект