|
Винна кислота – сповільнювачі тужавіння | |
|
|
L(+)-ВИННА КИСЛОТА
L(+)-винна кислота – це безбарвна тверда речовина без запаху, кристалізується у вигляді моноклінічних призм. Температура плавлення ~170°С. Розчинність L(+)-винної кислоти у воді сильно зростає з підвищенням температури.
Молекулярна формула: C4H6O6 Молекулярна маса: 150,087 Структурна формула: HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H Номер CAS: 87-69-4
Параметр |
Значення для L(+)-винної кислоти |
Зовнішній вигляд |
Безбарвна або напівпрозора кристалічна речовина |
Основна речовина, % |
99,9 |
Втрата при висушуванні, % |
≤ 0,5 |
Питоме обертання площини поляризації, град. |
~ +12,0° |
Густина, г/см3 |
1,76 |
Вміст миш’яку, мг/кг |
< 2,0 |
Вміст свинцю, мг/кг |
< 2,0 |
Застосування L(+)-винної кислоти:
- Для сухих будівельних сумішей,
- Для виробництва гіпсових виробів та гіпсових сумішей,
- У харчовій промисловості,
- В аналітичній хімії для виявлення альдегідів, цукрів,
- Солі винної кислоти (тартрати) використовуються в медицині,
- При фарбуванні тканин та ін.
<< Назад
|
|
|
|